Slik avregistrerer du kort 3 via SMS, her er forklaringen!

Hvordan avregistrere kort 3 via SMS

Hvordan avregistrere 3 kort via SMS, er det trygt? Her er forklaringen! – Tri (3)-kortbrukere fortsetter å vokse i Indonesia. Denne leverandøren er kjent for sine rimelige priser og ulike internettpakker. Tri har også et ganske stabilt nettverk. Ved bruk av Tri-kortet er det tider når brukeren må avregistrere kort 3 via SMS. Av flere grunner, som å endre tall, tapte kort og andre. Unreg i seg selv betyr å stoppe bruken.

Hvorfor er det nødvendig å avregistrere seg?

Regjeringen gir bestemmelser om at registrering for alle SIM-kort skal inneholde NIK- og KK-nummer. Dette har vært regulert av Kominfo gjennom forskrift nr. 21 siden 2017. Registrering hos alle tilbydere krever dette, så kortet er offisielt registrert.

Problemet er når du trenger et ekstra nummer mens leverandørens kvote er full. Den tillatte SIM-kortgrensen er tre tall, mens den ikke kan brukes hvis den ikke er registrert med NIK-nummeret. Alle numre må være koblet til ett NIK for datasikkerhet. Det er heller ikke tillatt å bruke andres NIK.

Foreløpig kan alle bruke opptil tre SIM-numre samtidig for forhåndsbetalt. Dette er ganske rimelig med tanke på at mange aktiviteter krever at en person bruker mer enn ett nummer. For eksempel å starte en bedrift og andre behov. Ingen grunn til bekymring, det er en løsning som kan gjøres, nemlig avregistrering (avregistrering). Som navnet tilsier betyr unreg å kansellere registreringen.

Gjennom unreg kan brukere avbryte registrering på kort som er registrert. Dette er normalt for brukere som ønsker å registrere et nytt nummer. Unreg-funksjonen er tilgjengelig på nesten alle operatører i Indonesia. Når brukeren ikke er registrert, må brukeren oppgi et NIK- eller KK-kort som bekreftelsesstøtte for å forhindre svindel.

Hvordan avregistrere kort 3 via SMS

Som med andre leverandører, ved å avregistrere et Tri-kort kan brukeren slette data fra tidligere registreringer. De slettede dataene er NIK- og KK-nummer. Derfor må brukere forberede KTP og også KK, fordi det er nødvendig i avregistreringsprosessen. Det er flere måter du kan prøve å avregistrere Tri-kortet, nemlig:

1. Avregistrer via SMS

Hvordan avregistrere kort 3 via SMS

Åpne meldingsprogrammet (SMS) på mobiltelefonen. Selv om det er old school, er faktisk denne metoden fortsatt en av de enkleste og mest populære sammenlignet med de andre. Fordelen med å avregistrere SMS er at det ikke krever en internettforbindelse slik at treghet ikke oppstår.

Tri-brukere kan åpne muligheten til å skrive en ny melding i SMS-applikasjonen. Skriv deretter inn nummeret 4444 som mottaker av meldingen. 4444 er Tri sitt nummer som er spesifikt for registrering og avregistrering av SIM-kort.

I meldingsfeltet skriver du SMS med formatet UNREG#NIK. NIK er de 16 sifrene som er oppført på KTP øverst. Pass på at du har skrevet den riktig før du sender den til 4444. Send meldingen, og vent et øyeblikk. Brukeren vil få et svar i form av et varsel som forklarer at Tri unreg-prosessen ble akseptert.

Så kommer det en melding til som forklarer at Tris nummer ikke lenger er registrert gjennom NIK-nummeret tidligere. Dette betyr at NIK-nummeret ikke lenger er registrert med Tri-nummeret som brukes. Brukere kan allerede bruke dette NIK til å registrere seg med et nytt Tri-nummer.

2. Hvordan avregistrere kort 3 via SMS, avregistrere fra den offisielle siden

Bruk den offisielle siden fra Tri til unreg. Bortsett fra hvordan du avregistrerer kort 3 via SMS, er denne metoden også enkel og rask. Åpne en nettleser via mobiltelefon eller datamaskin, og skriv deretter inn Tris nettstedsadresse på registration.tri.co.id. Når siden åpnes, vil brukeren se to alternativer på skjermen. Det er forhåndsbetalt og uregistrert kortregistrering.

Velg avregistreringsmenyen, så viser skjermen umiddelbart en side som inneholder skjemaet. Brukeren må fylle ut dette skjemaet i henhold til dataene som systemet ber om. Noe av denne informasjonen, som Tris aktive nummer, NIK og hemmelig kode (OTP) sendt av Tri via SMS. Etter det, trykk på haken i kolonnen “Jeg er ikke en robot” og send deretter.

Brukeren vil bli omdirigert til neste side. Her vises mobilnummeret som er registrert med NIK. Dobbeltsjekk at all informasjonen som er oppført er korrekt. Deretter setter du en hake ved siden av mobiltelefonnummeret og NIK, og klikker på “Send”.

Tri-systemet vil på nytt sikre at dette nummeret faktisk blir avregistrert. Bekreft ved å trykke “Send”. Vent noen minutter, så vil siden vise informasjon om at avregistreringen har vært vellykket. Nå er ikke nummeret som er oppført lenger koblet til NIK.

3. Avregistrer deg hos 3Care

Ring kundesenteret fra Tri-leverandøren. 3Care er en tjeneste beregnet på at brukere skal rapportere problemer og kreve ytterligere informasjon. Nummeret som kan kontaktes er 089644000123. Vær oppmerksom på at denne samtalen er betalt. Brukere kan be om hjelp fra offiserer til å avregistrere Tri-kortet.

Denne metoden brukes oftere for brukere hvis kort har gått tapt. Offiserer vil hjelpe til avregistreringsprosessen er vellykket. Tri-kortbrukere kan også bli hjulpet fordi det er mange kundesentre tilgjengelig. Bortsett fra nummeret ovenfor, er det også 132 (300 rupiah per samtale), e-post på adressen [email protected]Twitter via @3CareIndonesia og WhatsApp på 08999800123.

4. Slik avregistrerer du kort 3 via SMS, Unreg til 3Store

Besøk nærmeste 3Store for å få hjelp til å avregistrere kortet. Denne metoden er også valgt av mange brukere hvis kort har problemer som å bli brent eller mistet. Brukere kan komme til 3Store og forklare problemene som oppstår. Ikke glem å forberede de nødvendige dataene som KTP eller SIM fordi det vanligvis vil være nødvendig for verifisering.

Er Unreg trygt?

Unreg-funksjonen er implementert av alle leverandører i Indonesia. Kanskje noen har tenkt på om avregistreringsprosessen er trygg, fordi den inkluderer data fra NIK-nummer og familiekort. Brukere er bekymret for at dette nummeret kan brukes av andre. For å overvinne denne tvilen foretok kommunikasjonsministeren en langvarig vurderingsprosess.

Målet er ikke å bli misbrukt av enkelte parter, for eksempel kriminelle. Kominfo og operatører har vurdert denne policyen for å gi flere fordeler og beskytte publikum. Kominfo har utviklet en funksjon slik at man kan vite om en NIK-bruker er eier selv.

Å spore NIK-nummeret som er registrert på SIM-kortet har blitt enklere etter hvert som teknologien har utviklet seg. Kominfo og indonesiske operatører har holdt møter med agendaen for å øke sikkerheten til uregistreringsfunksjonen. Blokkering vil bli utført av myndighetene dersom det oppstår mistenkelig aktivitet.

Dette er en forklaring på hvordan du avregistrerer kort 3 via SMS, det offisielle nettstedet og andre metoder. SMS er fortsatt en mye brukt metode fordi den er relativt rask. Det har også blitt forklart om viktigheten av unreg og dets sikkerhet. De mange tilgjengelige alternativene gjør det enkelt for brukere å velge hvilken som passer dem best.

Teknologisk sofistikering gjør avregistreringsprosessen enklere og kan fullføres på få minutter. Dessuten fortsetter Kominfo sammen med operatører å gjennomføre studier angående bruk av unreg. Brukere trenger ikke bekymre seg fordi denne prosessen er trygg. Data fra NIK vedlikeholdes i henhold til registrert nummer.

Les også: Det viser seg at det er slik man kan avregistrere det tapte Indosat-kortet, komplett med forklaringer!